سه‌شنبه ۲۹ آبان ۱۴۰۳ |۱۷ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 19, 2024
کد خبر: 1193635
۲۸ مهر ۱۴۰۳ - ۰۷:۳۱
حق و باطل

حوزه/ شهادت‌طلبی، نه‌تنها آرمانی الهی برای رسیدن به حیات جاودان، بلکه نیرویی محرک در مبارزه با ظلم و باطل است. جهاد در راه خدا، همان مسیری است که قهرمانانی چون امیرالمؤمنین علیه‌السلام با استقامت پیمودند و جان خود را فدای حقیقت کردند؛ راهی که پاداش آن، کامیابی ابدی و رضایت الهی است.

به گزارش خبرگزاری حوزه، پایگاه جامع فرق، ادیان و مذاهب به انتشار مطلبی پیرامون «شهادت‌طلبی؛ کلید پیروزی در مبارزه با باطل» پرداخته که تقدیم علاقه‌مندان می‌شود:

شهادت‌ طلبی و اعتقاد به حیات برتر و کامیابی شهید، یکی از عوامل اصلی پایداری و پیروزی جریان حق بر باطل است.

جهاد در راه خدا نیز برای مسلمانان، دستیابی به بهترین پاداش‌ها محسوب می‌شود. همان‌طور که قرآن کریم می‌فرماید: «وَالَّذِینَ هَاجَرُوا فِی سَبِیلِ اللَّهِ ثُمَّ قُتِلُوا أَوْ مَاتُوا لَیَرْزُقَنَّهُمُ اللَّهُ رِزْقًا حَسَنًا وَإِنَّ اللَّهَ لَهُوَ خَیْرُ الرَّازِقِینَ»؛[۱] «و آنان که در راه خدا از وطن خود هجرت گزیده و کشته شدند یا مرگشان فرا رسید، خداوند به آنها روزی نیکویی (در بهشت ابد) نصیب می‌گرداند؛ و همانا خداوند بهترین روزی‌دهندگان است.»

به همین دلیل، بزرگان مسلمان همواره مشتاق شهادت بوده و این اشتیاق را آشکارا بیان کرده‌اند. امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام به‌عنوان الگوی مبارزان، در روز جمل، چنین فرمود که «أَیُّهَا النَّاسُ إِنَّ الْمَوْتَ لَا یَفُوتُهُ‏ الْمُقِیمُ‏ وَ لَا یُعْجِزُهُ الْهَارِبُ لَیْسَ عَنِ الْمَوْتِ مَحِیصٌ وَ مَنْ لَمْ یَمُتْ یُقْتَلْ وَ إِنَّ أَفْضَلَ الْمَوْتِ الْقَتْلُ وَ الَّذِی نَفْسِی بِیَدِهِ لَأَلْفُ ضَرْبَةٍ بِالسَّیْفِ أَهْوَنُ عَلَیَّ مِنْ مِیتَةٍ عَلَی فِرَاش»؛[۲] «مردم! مرگ، نه ساکن را درمی‌نوردد و نه از گریزان می‌گریزد.

از مرگ گریزی نیست و هر که نمرد، کشته می‌شود. و بهترین مرگ، کشته شدن در راه خداست. به خدا سوگند، هزار ضربه شمشیر بر من آسان‌تر است از مرگ در بستر.»

یکی از مهم‌ترین ویژگی‌های پیروان راستین امیرالمؤمنین علیه‌السلام، شهادت‌طلبی و مبارزه با ظلم و کفر است.

ایشان در خطبه‌ای، ویژگی‌های بهترین یاران خود را چنین توصیف می‌کند: «أَیْنَ إِخْوَانِیَ الَّذِینَ رَکِبُوا الطَّرِیقَ وَ مَضَوْا عَلَی الْحَقِّ؟... [أَوْهِ] أَوِّهِ عَلَی إِخْوَانِیَ الَّذِینَ تَلَوُا الْقُرْآنَ فَأَحْکَمُوهُ، وَ تَدَبَّرُوا الْفَرْضَ فَأَقَامُوهُ، أَحْیَوُا السُّنَّةَ وَ أَمَاتُوا الْبِدْعَةَ، دُعُوا لِلْجِهَادِ فَأَجَابُوا، وَ وَثِقُوا بِالْقَائِدِ فَاتَّبَعُوهُ»؛[۳] «کجایند برادران من که قدم در راه نهادند و همراه حق درگذشتند؟... دریغا بر برادران من، که قرآن تلاوت کردند و آن را نیکو آموختند و در آنچه واجب بود، اندیشیدند و برپایش داشتند و سنت را زنده ساختند و بدعت را میرانیدند و چون به جهاد دعوت شدند، اجابت کردند و به پیشوای خود اعتماد نمودند و از او پیروی کردند.»

امیرالمؤمنین علیه‌السلام در این کلمات، ویژگی‌های شاخص شیعیان راستین را برشمرده است.

افرادی که با این ویژگی‌ها سنجیده شوند، می‌توانند الگوی کاملی از یک شیعه متعهد باشند.

با تأمل در زندگی سید حسن نصرالله، می‌توان تمام این ویژگی‌ها را مشاهده کرد.

ایشان در دوران طلبگی به فهم عمیق دین دست یافت و سال‌ها به ولایت فقیه به‌عنوان رهبری توانمند اعتقاد راسخ داشت.

همچنین، به عنوان رهبر حزب‌الله لبنان، سال‌ها با رژیم صهیونیستی مبارزه کرد و سرانجام به آرزوی دیرین خود یعنی شهادت رسید.

پی‌نوشت:

[۱]. حج/۵۸.

[۲]. کلینی، محمد بن یعقوب بن اسحاق، الکافی، دارالکتب الإسلامیة، تهران، چ چهارم، ۱۴۰۷ ق؛ ج‏۵ ؛ ص۵۴.

[۳]. شریف الرضی، محمد بن حسین، نهج البلاغة (للصبحی صالح)، هجرت، قم، چ اول، ۱۴۱۴ ق؛ ص۲۶۴.

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha